STUGHELG
Vi åkte till sommarstugan i lördags för att chilla lite. (Ironiskt dock att sommarstugan ligger mer centralt än vårt hus 😅) Vi kommer dit och ska starta vattnet. Upptäcker först att en koppling hoppat av varmvattenberedaren. Och ser sedan att botten på toastolen har spruckit. Fint! Alltså en helg utan vatten. Scott blir såklart megatörstig på en gång när han förstår att det inte finns något vatten. Jag försökte mata han med lite snö men han trodde bara jag ville leka så han spotta ut snön igen. Så vi fyllde en kastrull och ställde på kaminen. Kändes som att vara med i en ny säsong av Vikings. 

Vi tar en tur in till Sundsvall för att handla lite. Bland annat vatten. En flaska kostar 17 kr. SJUTTON KRONOR. Nästan så att jag också hellre dricker snö då. Lyxade iallafall till det och köpte två flaskor, så vi kan göra våfflor och kaffe också. 

Väl hemma när vi placerat oss framför brasan och djuren har fått lördagsben så sätter det igång. Scott sätter igång. Han gnäller. Vid ytterdörren. Första tanken är att han håller på att kissa på sig så det får bli en promenad. Vi sätter oss framför brasan för andra gången. Och Scott gnäller vid dörren, igen. Tänker att det kan vara grävling under huset, så vi släpper ut Råttan på altanen men hon gick in och la sig i fåtöljen istället. Nehe. Scott fortsätter gnälla och jag tar ut honom igen. Och då ser jag. Små små hundtassar i snön runt hela huset. Grannens golvmopp, som även är en tik, som aaaaantagligen löper. KUUUUL. 

Vattenbrist och löptik. Score!
Så Scott fick spendera lite mer tid på altanen än vanligt.
Men det är ju nyttigt med frisk luft och nollgradigt.

Och jag själv avslutade kvällen med att lyxa till det med ett glas köpevatten. Och det kan ha varit det äckligaste jag druckit någonsin. Så jag borstade tänderna med päronsaft, bäddade ner mig och hoppades att den här dagen försvinner ur minnet för evigt.